T, mint tranzit a szállítmányozásban

tranzit.jpg

A nemzetközi szállítmányozáshoz szervesen kapcsolódik a precíz és lelkiismeretes munkavégzés. Ez számunkra nem csak az áru előre egyeztetett időpontban való fel és lerakodását jelenti, hanem a megfelelő engedélyek, kísérő okmányok kitöltését is. Ezzel az ügyfeleinknek nem csak időt, de bizonyos esetekben pénzt is megtakaríthatunk.

A vámhivatal nyitvatartásától függetlenül is lehetséges vámügyintézés, bizonyos okmányok kitöltése, és ide tartozik a T1, T2 tranzitokmány indítása TC31 vagy TC32 kezességi okmánnyal.

A T2L az áruk közösségi helyzetét igazoló okmány

Miért van erre szükség? Ezt az űrlapot, mintegy könnyítésként, egyszerűsítésként alkalmazzuk az olyan szállítmányok származási helyének igazolására, ahol az áru a szállítmányozás során ugyan elhagyja az Európai Unió területét, de rendeltetési helye szintén EU-s tagállamban található. Ha az áru rendelkezik ezzel az okmánnyal, akkor a későbbiekben a gyors vámügyintézés is garantált.

T, mint Tranzit – A T2L okmány igazolja a rakomány tranzitjellegét
Egy gyakran előforduló példa a szállítmányozásban:
Amikor egy Horvátországból induló harmadik országos hajó fedélzetén szeretne eljuttatni a Man-, Canaria-, Aland-szigetekre, esetleg San Marinóba egy motort, hajót, bármely más árut, akkor ugyan a szállítmány elhagyja az EU-t, de csak átmenetileg, hiszen kirakodásra ismét az EU-ban kerül.

A származási ország megállapítása vámszempontból lényeges

Ha a szállítmány elhagyja Az Európa Unió területét, de a rendeltetési helye szintén az EU, akkor csak abban az esetben mentesülhet a vámfizetés alól a nemzetközi egyezményeknek köszönhetően, ha T2L okmánnyal rendelkezik.

Milyen árukat lehet T2L okmányokkal szállítani?

– melyeket az EU területén termeltek vagy állítottak elő
– olyan árukat, melyeket ugyan nem az Európai Unió közösségén belül állítottak elő, de valamely EU-s országban már belföldi forgalomba helyezték, vagy más szóval: amiket az EU-ban már vámkezeltek, vagyis utánuk a vámot és az adót már megfizették.

Ha a T2L nyomtatvány elérhetővé válik a szállítmányozás szereplőinek részére, akkor a gördülékeny munkavégzés is biztosított számukra.

Ismerje meg a Rosas Logisztikai Kft. vámügyintézéssel kapcsolatos lehetőségeit.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük