Nem csak időt takarít meg, ha a szállítmányozás, vámügyintézés jó kezekben van

vamugyintezes2

Illetékek, vám, import áfa, fuvardíj és tárolási költségek?

Mielőtt elveszne az importtal – és főként a harmadik országos importtal – kapcsolatos költségkalkulációk, számolgatások tengerében, válasszon olyan szolgáltatót, aki komplex megoldásokat képes nyújtani. Nem csak időt, de pénzt is megtakarít majd ezzel a megoldással.

Hogyan találhat megbízható szállítmányozással, vámügyintézéssel foglalkozó céget?

A komplex szolgáltatást nyújtó, több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál szinte garantált a szakértelem és a rugalmasság, hiszen nem egyetlen munkatárs foglalkozik egy-egy területtel: a szállítmányozás megszervezésével, a vámügyintézéssel, rosszabb esetben még a számlázással is.

  • Harmadik országos import esetében válasszon AEO minősítéssel rendelkező vámügyintézőt. Ebben az esetben – bár a vám megfizetése ekkor is kötelező – az árut terhelő import áfa megfizetésére később, már csak az értékesítést követően lesz szükség.
  • Az átmeneti raktározás, vagy a vámraktározás lehetősége, valamint a Vámhivatallal való online kapcsolat is számtalan vállalkozásnak jelenthet könnyebbséget.
  • Esetleg ha Önnek nem kifejezetten sürgős a szállítmány átvétele, illetve ha Ön a feladó, és a címzettnek sem fontos a kézbesítési idő, akkor jelezze ezt a szolgáltató felé, és kedvezőbb díjakat tudnak adni. Nagyobb szállítmányok esetében a visszfuvar, kisebb méretű rakományok esetében a gyűjtőfuvar lehetősége jóval kedvezőbb árakat eredményez, mint a direkt és határidőre való szállítás. Megfelelő tervezéssel, a fuvar igény jó időben való jelzésével tetemes kiadások alól mentesülhet.

Ha csupán egyetlen vállalkozással tartja fenn a kapcsolatot, akkor a folyamatok egyeztetése sem az Ön vagy a munkatársai idejét rabolja.

Mielőtt kiválasztja alvállalkozóit, és árajánlatot kér szállítmányozással, vámügyintézéssel kapcsolatban, vegye figyelembe ezeket a szempontokat is.

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük