Kombinált fuvarozás biztonságosan

fuvarozas.jpg

Kombinált fuvarozás esetén az áru általában a távolság nagyobb részét vasúti és vízi szállítóeszközön teszi meg, az utófuvarozás rövidebb szakaszát pedig közúti járművön. A jelentős távolságok miatt különösen fontos, hogy az áru tárolására szolgáló egység biztonságos legyen. Milyen egységben érdemes az árut szállítani és milyen módon? Hogyan lehet a lehető legnagyobb biztonságban?

A konténeres fuvarozás előnyei

Jelentős mennyiségű áru nagy távolságra történő fuvarozásakor a konténeres szállítmányozás az ideális választás. Miért? A konténerek nem csak óvják, hanem tökéletesen egyben is tartják a szállítmányt.

Nemzetközi fuvarozásnál, különösen, ha romlandó az áru, fontos a szállítási idő minimálisra csökkentése. Ebben is nagy előnyt jelent a konténeres fuvarozás, mivel a konténerek könnyedén átrakodhatóak egy másik szállító járműre, így az árut nem kell ki- és bepakolni. A standardizált méreteknek köszönhető, hogy a konténerek kompatibilisek a különböző szállítóeszközökkel. Ráadásul szél- és vízállóak. Az első lépés az áru biztonságos tárolása. Ezen kívül még mire érdemes figyelni, hogy teljes legyen a biztonság?
Kísért vagy nem kísért szállítmány?

A konténeres szállításnak két típusát különböztetjük meg: lehet kísért és nem kísért a szállítmány. Az előbbi esetén nem csak konténer, hanem azzal együtt egy komplett személyzet is utazik a célig. Utóbbinál pedig kizárólag a lecsatolt pótkocsi, félpótkocsi vagy leemelt konténer. Mikor szükséges a plusz felügyelet? Ez szállítmány függvénye elsősorban, de általában nincs rá szükség. A határokon átívelő szállítmányozás jövője a nem kísért konténeres szállítás. Felesleges plusz költségeket áldozni a személyzetre, amikor a konténerben a szállítmány teljes biztonságban van. Mi garantálja még az áruk biztonságát?

Jól koordinált fuvarozás

Válasszon olyan szolgáltatót, ahol garantált a szállítmány biztonsága. Ezt mi garantálja? A saját járműpark, számos partner és a tapasztalat. Napi több száz tonna áru mozgatása mellett akár 1-1 csomag célba juttatása is hasonló fontossággal bír. Bízza szakértő kezekre a fuvarozás megszervezését, a fennmaradó idejét pedig fordítsa valami hasznosabbra!

Ahol a fuvarozás valóban gördülékenyen működik

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük