Import kilátások a gazdasági válság idején

gazdasagi-valsag.jpg

A piaci alapon működő gazdaságok jellemzője, hogy az árak folyamatosan változnak. Az infláció pedig a pénz vásárlóértékének csökkenését okozza, ami hosszú távon csökkenti a vásárlási hajlandóságot. Már most jól látható, hogy az emberek egyre több szegmensben fogják vissza a költéseiket. Ugyanakkor vannak olyan termékcsoportok is, amelyekre a nehézségek ellenére is egyre nagyobb a kereslet. Az import termékek beszerzésénél tehát egyre fontosabbá válik, hogy merre koncentrálódik a figyelem.

Mit érdemes importálni a gazdasági válság idején? Tudja meg itt. >>>

Átrendeződés látszik az import termékek piacán

Az import termékek iránti kereslet változásához számos piaci folyamat is hozzájárul. A következő nagy vízválasztó a benzinárstop kivezetése lesz.
A jelenlegi információk szerint nem kizárt, hogy 2022. október 1-től a családok is búcsút inthetnek a ma még 480 forint/liter áron elérhető üzemanyagnak.
A piaci szereplők, importőrök, kereskedők pedig már hónapok óta piaci áron tankolják a céges autókat és tehergépjárműveket, ami – a drasztikusan megnövekedett rezsiárakkal és az euró/forint árfolyam változásával együtt – jelentősen hozzájárul a folyamatos áremeléshez. A növekvő árakat egyre kisebb fogyasztói réteg tudja kigazdálkodni a jelenlegi életvitelének és életszínvonalának megtartása mellett.
Szinte minden területen drágulást tapasztalunk. Közlekedni azonban szükséges, és később is az lesz, hiszen munkába, illetve bevásárolni kell járni, és a gyermekeket is el kell vinni az iskolába. Ezért várhatóan egyre többen fogják az autót új típusú közlekedési eszközökre cserélni.

Az elektromos mikromobilitási eszközök soha nem látott mértékű elterjedésére számítunk

Az üzemanyagár-sapka kivezetésével sokan lesznek, akik kétszer is meggondolják, illetve jelentősen csökkentik a gépjárműhasználatot. Ez lesz az a pont, amikor még inkább felértékelődnek egyes közlekedési alternatívák.

A spórolási kényszer, a forgalom tervezhetősége és a kedvező időjárás miatt a kerékpárok és az elektromos rásegítésű mikromobilitási eszközök (pl. az elektromos egykerekű, az elektromos roller, az elektromos robogó és az elektromos kerékpárok) iránti kereslet élénkülésére számíthatunk.

Ezeknek a termékeknek a gyártása jellemzően az Európai Unión kívül történik, az esetek többségében a Távol-Keleten.

Amennyiben Ön ilyen eszközöket importál, érdemes olyan vámkezelésben jártas üzleti partnert választania, aki tisztában van az importvám, illetve a vámkezelés alapvető szabályaival, és megfelelő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy hozzásegítse Önt a vámeljárások gördülékenyebbé tételéhez, és így a költségek csökkentéséhez.

Kérjen szakmai segítséget a vámügyintézés szakértőjétől, a Rosas Kft.-től!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük