A fast fashiontől a komposztálható lábbeliig

A-fast-fashion-tol-a-komposztalhato-cipoig.jpg

Most érdemes befektetni a fenntartható termékek importjába

Az elmúlt években az élet szinte minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatosság. Az élhető jövőnk érdekében csökkenteni kell az ökológiai lábnyomunkat, de a fenntartható gyakorlatok jelenlegi szinten történő alkalmazása még mindig nem elegendő. Ezért van szükség széles körben az emberek gondolkodásmódjának formálására és a vállalatok bevonására a környezetbarát eszközök előállításába, ahogy azt egy izraeli startup is teszi. >>>

Import a fenntarthatóság jegyében – A környezettudatos divattermékeké a jövő

Az egyik legsürgetőbb probléma a fast fashion ipar területén tapasztalható, ami a világszintű export- és importtevékenység miatt a globális szén-dioxid-kibocsátás 8%-áért felelős.

A kutatások szerint az emberek 60%-kal több ruhát vásárolnak, mint 15 évvel ezelőtt, így a fast fashion ipar növekvő termelékenysége és a fogyasztás robbanásszerű növekedése jelentősen hozzájárulnak a környezetszennyezéshez, ami már most súlyos ökológiai problémákat okoz.

Bár sokan luxusnak tekintik a környezettudatosság gyakorlati megvalósítását, nem lehet eléggé hangsúlyozni ökológiai lábnyomunk csökkentésének fontosságát. A mi felelősségünk, hogy fenntartható módon éljünk.

Fogyasztási szokásaink megváltoztatásával és a környezetbarát divattermékeket gyártó vállalatok segítségével cselekvésre és a fenntartható gyakorlatok szélesebb körű elfogadtatására, illetve ezeknek a mindennapokba való beépítésére ösztönözhetünk másokat. A környezettudatos termékek megjelenése a divatiparban reményt ad arra, hogy elérhetjük a fenntartható jövőt.

Hogyan forradalmasítja egy izraeli startup a gyors divatipart?

Egy izraeli startup olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével teljes mértékben komposztálható anyagokból gyárt lábbeliket.

Az olasz tervezésű, divatos cipők úgy bomlanak vissza a talajba, hogy nem hagynak maguk után káros hulladékot vagy vegyi anyagokat, így biztonságosan komposztálhatók.

Ez tehát kiváló példa arra, hogy a vállalatok hogyan állíthatnak elő fenntartható termékeket, amelyek másokat is cselekvésre buzdítanak, és ösztönzik a környezettudatos szemlélet széles körű elterjedését.

Amennyiben Ön harmadik országbeli termékekkel szeretne belépni az EU piacára, szüksége van egy megbízható logisztikai partnerre is.

A ROSAS Kft. logisztikai, szállítmányozási, külkereskedelmi és vámkezelési szolgáltatásait úgy alakítottuk ki, hogy segítsenek a vállalatoknak a fenntartható megoldások megvalósításában és a már bevált gyakorlatok zökkenőmentes kivitelezésében.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetünk Önnek üzleti céljai elérésében és a fenntarthatóság növelésében. >>>

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük