Termékdíj és Intrastat ügyintézés

Környezetvédelmi Termékdíj

A környezetvédelmi termékdíj bevallással kapcsolatban naprakészek vagyunk

A környezetvédelmi termékdíj szabályozása a legtöbb hazai termelő és kereskedelmi vállalkozást érinti

Minden olyan gazdálkodó, aki termékdíj köteles terméket importál vagy állít elő és belföldön forgalomba hozza, vagy saját célra felhasználja, köteles ezen termékeiről külön termékdíj-nyilvántartást vezetni, az adóhivatal felé bevallást benyújtani és a környezetvédelmi termékdíjat megfizetni.

A környezetvédelmi termékdíj kötelezettség teljesítése önbevallással történik.

A bevallást negyedévenként kell benyújtani és elmulasztása adóhivatali ellenőrzés esetén jelentős pénzbírságot vonhat maga után, még akkor is, ha a bevallás egyébként nullás lenne.

A környezetvédelmi termékdíj bevallásához szorosan kapcsolódnak összetett adminisztrációs követelmények, a gyártási selejt és hulladék nyilvántartása is.

Segítségünkkel elérheti, hogy az Ön vállalkozása is eleget tegyen minden szükséges kötelezettségének, hiszen képzett munkatársaink naprakészen követik a jogszabályi változásokat.

Vállaljuk az érvényes jogszabályok szerint történő nyilvántartást, ügyintézést, bevallás elkészítését, elektronikus úton történő bevallását, továbbá visszamenőleges pótbevallás elkészítését is. Ezzel el lehet kerülni a büntetést.

Termékdíj kötelezett termékek:

  • akkumulátor
  • csomagoló eszköz, egyéb csomagolószer
  • egyéb kőolajtermékek
  • elektromos és elektronikai berendezések
  • gumiabroncs
  • reklámhordozó papír
  • egyéb műanyag termék (pl. művirág)
  • egyéb vegyipari termék
  • irodai papír

Változtak az újrahasználható csomagolószerekre vonatkozó előírások és 2015-ben egyéb változások is életbe léptek, melyek akár közvetlenül is érinthetik a gazdálkodás folyamatait.

Amennyiben további információkra van szüksége, vagy bővebb információkat szeretne, kérem töltse ki az alábbi űrlapot és munkatársunk felveszi Önnek a kapcsolatot.

Kapcsolat:
Mobil: +36 30 9640 133

Intrastat ügyintézés

Kerülje el a késedelmes Intrastat benyújtást!

Intrastat adatgyűjtés minden európai uniós tagállamban kötelezően működik.

Az Európai Unióban, a vámhatárok megszűnését követően a termékek mindenfajta adminisztratív kötöttségek nélkül, szabadon mozoghatnak és ezt a Közösség, a vámokkal és a mennyiségi korlátozásokkal azonos hatású intézkedések tilalma révén biztosítja.

A statisztika számára ez azt jelenti, hogy a Magyarország és a többi tagállam közötti kereskedelemre vonatkozóan közvetlenül a forgalmazó cégektől kell adatot gyűjteni.

Ki köteles az Intrastat adatszolgáltatásra?

Azoknak a gazdasági szervezeteknek kell adatot szolgáltatniuk a KSH értesítése alapján, akiknek a 12 havi EU-s be- vagy EU-s kiszállítása meghaladja a KSH által közzétett ún. adatszolgáltatási küszöbértéket, amely jelenleg mindkét irányú forgalom esetén 100 millió Ft.

Az adatszolgáltatási küszöbértéket a KSH minden naptári évre előre kiszámítja és közzéteszi.

Mikor és hogyan kell az Intrastat kötelezettségnek eleget tenni?

A rendszer részére havonta, részletesen kell adatokat szolgáltatni a tárgyhónapot követő 15. napjáig.

Az Intrastattal kapcsolatos jelentések papíralapon és elektronikusan is eljuttathatók a KSH-hoz.

Az Intrastatra vonatkozó előírásokban, a nyomtatványok kitöltésében évre évre apró változtatások lehetnek, mint ahogyan ez 2014-ben is történt.

(Új adat a kérdőíven a jóváhagyó vezető adatai. Ügynökség alkalmazása esetén ez a személy is lehet az ügynökség munkatársa.)

Vállaljuk az Intrastat jelentéshez szükséges adatok feldolgozását, a jogszabályok szerinti jelentés elkészítését, elektronikus úton történő benyújtását.

Ha nem szeretné amúgy is elfoglalt munkatársait ezzel a határidős feladattal tovább terhelni, ha az Ön vállalkozásánál is gyakorta az adategyeztetéssel, a nyomtatvány kitöltésével bajlódnak a hasznos munkavégzés helyett, akkor keressen bennünket.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken:
Intrastat a Rosas Kft-vel