Mire ügyeljen szájmaszk importnál!

szajmaszk.png

Öt dolog amire különösen fontos figyelnie, ha arcmaszkot, szájmaszkot, vagy bármilyen orvostechnikai kiegészítőt rendel harmadik országból, jellemzően Kínából és Indiából.

Pillanatnyilag a COVID-19 vírus terjedésének köszönhetően hihetetlen nagy keresleti igény van világszerte a vírus terjedésének megakadályozását hivatott különféle egyéni egészségügyi védőfelszerelésekre. Több száz Kínai és Indiai cég kínál lehetőséget ezek megvásárlására.

Kérjük a következőket mindig vegye figyelembe mielőtt rendel ( és főleg utal ):

1. Megbízható kapcsolat , ellenőrzött minőség ( referenciák EU-s felhasználóktól és a már EU-ban
használt termékekről )

2. Anyagi finanszírozás csak a biztosan elindított szállítmányokra ( Minimális előre fizetés, akkreditív, vagy egyéni megállapodás alapján csak akkor fizessen az eladónak, amikor feladták a termékeket (van légi fuvarlevél/AWB/)

3. CE Tanúsítvány, vagy Certificate of Analysis (COA)

4. Datasheet, vagy COA. Ezen okmányokban lévő anyagi összetétel alapján lehet a TARIC kódot (vámtarifaszámot) és a vámtételt megállapítani.

5. Vámkezeléskor a vám megfizetése megkerülhetetlen, az ÁFA átvállalható. Ezáltal az 1 db-ra jutó bekerülési költség alacsonyabb és ténylegesen csak akkor kell majd bevallania az ÁFA-t, amikor a termékeket eladta.( és remélhetőleg meg is kapta az árát)

Új információ: 2020.03.30.-tól fentieken kívül az emberek és piaci szereplők védelmében a vámhivatal kéri a termékek fényképét és az átutalás igazolását is.

Friss információ!!!  2020.04.01 IDE KATTINTVA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük